Coves de l’Espluga

VISITA GUIADA A LES COVES DE L’ESPLUGA

Escoles_presentació

Una arqueòloga virtual i un guia us obriran les portes de les Coves de l’Espluga i us acompanyaran en un recorregut durant el qual coneixereu les diferents comunitats humanes que van conviure en aquest mateix indret fa milers d’anys.

Sereu espectadors de primera fila i us convertireu en els protagonistes d’unes històries que arrenquen en el paleolític i arriben fins al món iber.

Un recorregut que se us farà molt entenedor gràcies a diferents audiovisuals, representacions amb figures a tamany real i un conjunt de cabanes neolítiques al final de la visita.

La durada de la visita és d’1.15h. El recorregut és de 600 metres, sense cap desnivell.

NOVETAT CURS 2018-2019!!!! QÜESTIONARI INTERACTIU DE LES COVES EN FORMA DE JOC, A TRAVÉS DE LA PLATAFORMA KAHOOT!. Seguiu aquest enllaç i jugueu-hi amb els vostres alumnes:

PRIMÀRIA: https://play.kahoot.it/#/k/c4bc7f3c-43f8-4869-a364-24ae5c29e6c7
SECUNDÀRIA: https://play.kahoot.it/#/k/d05cb893-b78c-4e3f-bccf-f0ddefb24433

Descarrega’t el dossier didàctic del teu cicle:

QUADERN COVA CICLE INICIAL QUADERN COVA CICLE MITJÀ QUADERN COVA CICLE SUPERIOR QUADERN COVA ENSENYAMENT SECUNDARI
CICLE INICIAL CICLE MITJÀ CICLE SUPERIOR ENSENYAMENT SECUNDARI

TALLER DE PREHISTÒRIA

TP_pintura1

En una altra cavitat molt propera a les Coves de l’Espluga, la Cova del Castell, és on els alumnes poden portar a terme un Taller de Prehistòria. La primera activitat aprofita una balma en la roca per fer la construcció d’una petita cabana amb pells i pals per comprovar com protegeix del fred a l’hivern i de la calor a l’estiu.

En l’interior de la Cova dels Castell els escolars continuaran el Taller amb la manipulació de les eines de caça dels homes i les dones del paleolític i neolític.

Finalment, els alumnes posaran en pràctica les tècniques de la pintura rupestre. A partir d’unes inspiradores imatges cada un d’ells farà una pintura en una lloseta de pedra que en acabar s’endurà cap a casa.

Taller  adreçat a alumnes de cicle Infantil i Primària.

TALLER D’EXCAVACIÓ

Excavacio 3

En una excavació simulada, situada davant de l’entrada de les Coves de l’Espluga, els escolars aprendran a utilitzar les eines que fan servir els arqueòlegs i coneixeran les tècniques d’excavació i d’interpretació.

Un cop localitzades les restes, els alumnes aprendran a analitzar-les, classificar-les, datar-les i reconstruir-les, si cal. Tot aquest procés conclourà en una interpretació general de les restres trobades pels alumnes.

El Taller d’Excavació té una durada d’1.30h i està adreçat a alumnes de secundària i batxillerat.

RUTA D’AVENTURA

Foto Aventura (escoles2)

Aquesta activitat, a cavall entre l’oci i la formació, els alumnes descobriran la part més natural i més màgica de les Coves de l’Espluga. Equipats amb un vestit de neoprè, casc i llum, acompanyats per dos guies espeleòlegs, remuntaran la part subterrània del riu Francolí durant uns 900 metres.

Durant el bell trajecte, i amb la presència de l’aigua i la roca en el seu estat més genuí, coneixeran la formació geològica de les Coves, el pou que van permetre el seu descobriment, la galeria del llac, un lloc de rituals ibers, el filtratge i escolament de l’aigua o les diàclasis.

La durada de la Ruta Aventura és d’unes 3 hores i està adreçada als alumnes de secundària i batxillerat. Cal portar banyador, sabates velles amb lligam, tovallola i sabó. A les Coves disposem de vestuaris per homes i dones i cabines de dutxa individuals.

 

Cicle, durada i preus de les activitats escolars clicant aquí