Un passeig per l’Espluga

Descarrega’t el Mapa Il·lustrat

ESGLÉSIES

L’Església Vella: Dedicada a St. Miquel Arcàngel i construïda a cavall del romànic al gòtic (s. XIII). Visitable en horaris de culte i dins la Ruta Templera i Hospitalera.

L’Església Nova: D’estil neoclàssic i construïda amb pedres de l’antic castell. No visitable.

ANTIC HOSPITAL

L’Antic Hospital: Edifici construït entre els segles XV i XVI que acollia a malalts, pobles i orfes. Actualment acull la biblioteca, l’arxiu municipal, l’Espluga FM ràdio i la Sala Polivalent.

BARANA FERRO FORJAT

Barana de ferro forjat: Barana de ferro forjat feta pels artesans locals de Cal Biel, que recrea diferents oficis que han marcat la història del passeig Canyelles, on està ubicada la barana.

ERMITA DE LA SANTÍSSIMA TRINITAT

L’Ermita de la Santíssima Trinitat: Situada a peu del bosc, on s’hi venera l’imatge trobada. Zona d’esbarjo i per fer-hi menjades. Telèfon: 639 294 074

Digital StillCamera

Casal de l’Espluga: Fundat l’ant 1963 sota l’impuls de l’espluguí Lluís Carulla i Canals, ha estat impulsor de la vida socio-cultural i esportiva de la Vila.

AJUNTAMENT DE L'ESPLUGA

Casa de la Vila:  Edifici que acull des de finals de l’edat mitjana les dependències de l’Ajuntament.

FONT MAJOR

Font Major: Es considera el lloc de naixement del riu Francolí. Format per un antic rentador, la font i la Mare de Déu de la Font Major.

FONT BAIXA

Font Baixa: Construïda l’any 1852, està formada per 17 canyelles que corresponen a cada una de les lletres del nom de la Vila, Espluga de Francolí.